Waar kun je het beste de hondenmand plaatsen? 5 tips

Je hebt eindelijk de perfecte hondenmand voor jouw ‘furry friend’. Maar waar kun je deze nou het best plaatsen in huis? De locatie van de hondenmand heeft veel effect op de gemoedstoestand van de hond. Benieuwd waar je op moet letten? Wij geven je 5 tips in dit blog. Lees snel verder!

Hou in de gaten waar de hond zelf graag ligt
Honden hebben vaak een favoriete plek in huis waar ze graag liggen. Indien mogelijk, kun je dus de hondenmand op/in de buurt van die plek plaatsen. Wanneer de hond rusteloos door het huis loopt, zoekend naar steeds een andere slaapplek, weet je dat hij of zij niet de juiste plek heeft.

Kies een plek uit de buurt van tocht en verwarming
Kijk uit met tocht en warmte. Het is voor de hond uiteraard niet prettig om op een plek te liggen waar het tocht. Ook is het niet aan te raden om de hondenmand vlak voor de verwarming te plaatsen.
 
Kies voor een hoek
Plaats de hondenmand in een hoek, of op zijn minst tegen de muur. Dit geeft namelijk een gevoel van geborgenheid voor de hond. Het is niet aan te raden om de hondenmand in het midden van een ruimte te plaatsen.

Een rustige plek
De (nacht)rust van een hond is erg belangrijk. Omdat honden ook overdag vaak slapen, is het belangrijk om te kijken of je een rustigere plek hebt in huis, waar de hond niet al te veel gestoord zal worden door de omgeving. Denk hierbij dus ook aan het vermijden van plaatsen met harde geluiden, zoals de ruimte waar de wasmachine staat.

Niet te ver weg
De meeste honden blijven graag in de buurt van hun ¨roedel¨. In dit geval blijven ze dus graag bij jou en eventuele andere huisgenoten in de buurt. Hoewel er dus in bovenstaande tip wordt aangeraden om een rustige plek te zoeken voor de hond, raden we ook aan om ervoor te zorgen dat de hond niet té ver weg ligt van de rest van de huisgenoten.

Heb jij de luxe, comfortabele, houten hondenmanden van STUDIO ANIMAUX® al gezien? Of de nieuwe, katoenen hondenkussens met EPS-parelvulling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *