Wil jij de perfecte hondenmand?

Hier moet je op letten

Het vinden van dé perfecte hondenmand voor jouw trouwe viervoeter vergt wat tijd en aandacht. Zo is het erg belangrijk om de juiste maat en comfort te kiezen voor hem of haar. Iedere hond is namelijk anders. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw hond een oncomfortabele slaapplek heeft en slecht slaapt, wat resulteert in een verminderd humeur en een verminderd afweersysteem. Wist je dat een volwassen hond gemiddeld twaalf tot veertien uur per dag slaapt? Dit is (meer dan) de helft van een dag. Je vraagt je nu misschien af: maar hoe kies ik dan dé perfecte hondenmand? STUDIO ANIMAUX® helpt je met een aantal tips in deze blog. Lees snel verder! 

Welke maat kies je voor een hondenmand? 

Zoals we eerder aangaven, is iedere hond anders. Kijk vooral naar wat jouw viervoeter prettig vindt. Daarom zijn de twee volgende aandachtspunten belangrijk bij het kiezen van een geschikte maat hondenbed: de afmetingen van je hond en de behoeftes/slaapgedrag van je hond. 

Laten we beginnen met behoeftes/slaapgedrag. Veel honden hebben behoefte (vooral in de winter) aan een lekker warm mandje. Wanneer het hondenbed te groot is, zal het oppervlak minder snel warm worden voor je hond. Daarentegen, een te klein hondenbed zal zorgen voor discomfort en kan ervoor zorgen dat je hond niet meer in het hondenbed wil liggen. Wanneer we kijken naar het slaapgedrag van de hond zijn er verschillende situaties: je hond slaapt gestrekt óf je hond vindt het juist prettig om een beetje “opgerold” te liggen, in een gebogen houding. Het slimste is dus om je hond op te meten wanneer hij of zij in de favoriete slaaphouding ligt.  

Maar hoe meet je dit dan? Het uitgangspunt voor de meting is vanaf de voorkant van de snuit tot de staartaanzet (dus niet de staart mee meten) en daar dan tien centimeter bij optellen. In dit geval heeft je hond altijd voldoende ruimte, dankzij de extra tien centimeter.  

HONDENBED

Richtlijnen afmetingen hond – maat hondenbed 

Het formaat van het hondenbed van STUDIO ANIMAUX® hangt dus af van het formaat van je hond. Maar je kunt hierbij ook kijken naar het gewicht van je hond. Over het algemeen heeft een hond van 10kg een hondenbed van minimaal 50cm breed nodig, een hond van 20kg een hondenbed van minimaal 70cm breed en een hond van meer dan 35kg heeft minimaal 90cm breed nodig. We raden je dus aan om te kijken naar het aantal centimeters, niet naar de maat S,M of L. 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikt formaat hondenbed, kun je jouw trouwe viervoeter voorzien van een heerlijke, comfortabele slaapplek. Want dit is wat hij of zij verdient. Heerlijk wegdromen om vervolgens weer actief met zijn of haar baasje te kunnen gaan spelen en wandelen!

De hondenbedden van STUDIO ANIMAUX® zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Bij de productbeschrijving vind je de afmetingen en verdere specificaties. Bekijk hier ons complete aanbod aan hondenbedden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *