15 huisdierbenodigdheden: dé checklist

Een hond(je) of kat(je) adopteren of “kopen” is natuurlijk ontzettend leuk en spannend. Het begint natuurlijk al met goede voorbereidingen. We schreven eerder al een blog over het huis en de tuin ‘pet proof’ maken. Hierbij gaven we je voornamelijk tips over veiligheid. Deze blog focust zich op de huisdierbenodigdheden wanneer je een nieuwe, vrolijke viervoeter in huis krijgt. Welke items moet je in huis halen? Lees snel verder!

Kwalitatief honden- of kattenvoer
Voeding speelt een grote rol in zowel de gezondheid, fitheid als kwaliteit van de vacht van je viervoeter. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geliefde huisdier alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Voer-en drinkbak
Niet alleen speelt kwaliteit een grote rol bij de voeding, maar ook bij de voer- en drinkbak. Een goede, kwalitatieve bak zorgt voor voldoende koeling, comfort en schuift niet door de keuken. Overweeg bijvoorbeeld een marmeren of terrazzo voer-/drinkbak

Honden- en kattenmand
Honden en katten slapen gemiddeld 12 tot 16 uur per dag. Dat is meer dan de helft van de dag. Belangrijk dus om te zorgen voor een comfortabele slaap- en loungeplek voor je trouwe viervoeter. Let hierbij ook op de locatie. Meer informatie hierover vind je hier. Een must-have op de checklist van huisdierbenodigdheden!

Bench
Wanneer je een puppy of kitten adopteert/koopt kan een bench in het begin erg handig zijn, wanneer het dier nog niet zindelijk is. 

Riempje
Quality time buiten de deur is natuurlijk ook erg belangrijk (en noodzakelijk voor de beweging en behoeftes van de hond). Je kunt natuurlijk ook een riempje aanschaffen voor je kat! 

Snacks
Of deze nou zijn voor te belonen of simpelweg om je huisdier te verwennen, snacks zijn een must in het huishouden van een hond of kat. Je hond of kat zal je dankbaar zijn! 

Tekentang
Misschien niet het eerste voorwerp waar je aan denkt bij het kopen van huisdierbenodigdheden. Teken kunnen erg gevaarlijk zijn en nestelen zich graag lekker warm in de vacht van honden/katten. Des te meer reden dus om een tekentang in huis te hebben, zodat jij voorbereid bent en de teek zo snel mogelijk kunt verwijderen. Het is aan te raden om je huisdier regelmatig te checken op teken.

Speeltjes
Play time! Leerzame en leuke speeltjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Kauwt je hond of kat graag op speeltjes of is hij/zij graag in beweging? Er zijn ontzettend veel speeltjes voor huisdieren op de markt en zo is er voor ieder wat wils. Heb jij dit leuke, katoenen botje al gezien? 

Producten voor de vacht
Net zoals wij mensen graag kwalitatieve shampoo’s gebruiken, is het voor dieren ook belangrijk om kwalitatieve shampoo of andere vachtverzorgingsproducten te gebruiken die speciaal voor de hond of kat geschikt zijn. Shine bright like a diamond!

Trainingsmogelijkheden
Denk hierbij bijvoorbeeld aan leerzame en leuke agility producten. Leerzaam, sportief en biedt entertainment. Maar wist je dat er ook voor katten trainingsproducten op de markt zijn? 

Safety blinker
Een safety blinker zorgt voor veiligheid tijdens het uitlaten van je huisdier. Je kunt het vergelijken met een reflecterend vest. Safety first!

Adrespenning
Niet noodzakelijk, maar zeker handig: een penning met daarop je adres of contactgegevens. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig gaat zijn, maar mocht je hond of kat ooit zoekraken en iemand vindt hem of haar, dan kan je viervoeter weer veilig naar huis worden gebracht.

Krabpaal
Katten krabben eenmaal graag aan dingen. Je wil natuurlijk niet dat ze aan je mooie interieur gaan krabben, dus is het aan te raden om een krabpaal aan te schaffen. 

Kattenluik 
Dankzij een kattenluik kan je kat op het gewenste tijdstip naar buiten, zonder daarbij jouw hulp nodig te hebben. 

Kattenbak
Een kattentoilet thuis is natuurlijk een must wanneer je een kat in huis neemt.

Deze lijst met huisdierbenodigdheden bestaat uit aanbevelingen. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken waar jouw hond of kat persoonlijk behoefte aan heeft, om hem/haar zo te kunnen geven wat hij/zij nodig heeft. Want dat is wat ze verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *