Kamperen met je hond: dé checklist

Ik ga kamperen en ik neem mee… Mijn hond! Er gaat niets boven een leuke kampeertrip met je trouwe viervoeter. Het zorgt niet alleen voor een sterkere band, maar geeft ook zeker net dat beetje extra aan jouw kampeerervaring. Op een camping zijn het vaak de graag geziene gasten 🐾 of geniet heerlijk in de natuur van de rust en ruimte, samen met je hond. In de vorige blog vertelden we je alles over de voorbereidingen voor het kamperen met je hond. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat je allemaal mee dient te nemen én waar je op dient te letten tijdens het kamperen met je hond. Veel leesplezier!

Checklist kamperen met je hond:

Wandelriem. Natuurlijk niet te ontbreken op je camping trip. Maak een gezellige wandeling met je hond in de natuur bijvoorbeeld. Vinden ze heerlijk!

Aanleglijn. Bij de meeste campings is het verplicht om je hond aan te lijnen. Het kan in een enkel geval zijn dat de camping toestaat om de hond los te laten, indien hij of zij goed naar commando´s luistert. Check dit eerst met de camping.

Tekentang/multitool voor een doorn of stekel. Zeker in de zomer in een gebied waar veel begroeiing is, komen veel teken en andere insecten voor, die zich graag vestigen in de warme, zachte vacht van jouw viervoeter. En je wil natuurlijk gelijk in kunnen grijpen wanneer je hond een teek of doorn/stekel in de huid heeft zitten.

Drink- en voerbak. Net zoals thuis heeft je furry friend ook op reis een drink- en voerbak nodig. Wist je dat de marmeren en terrazzo voer- en drinkbakken van STUDIO ANIMAUX het eten en drinken extra lang koel houden op warme dagen en niet verschuiven? Ideaal! Je kunt eventueel ook een drinkflesje meenemen voor honden, zodat je hond gemakkelijk tijdens het wandelen of tijdens een dagtripje kan drinken.

Voeding en water. Bij de drink- en voerbak mag natuurlijk niet de hondenvoeding en het water ontbreken! Het water kun je wellicht (vaak) ook op de camping krijgen en er is vaak een supermarkt op de camping. Maar wellicht heeft jouw hond speciale voeding en dan is het natuurlijk belangrijk om deze niet te vergeten.

Speelgoed. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inpakken van de tassen als je gaat kamperen met je hond. Maar speelgoed is ook erg belangrijk om mee te nemen voor je viervoeter. Ondanks dat jouw hond natuurlijk veel te zien en te beleven heeft tijdens een kampeertrip, is het ook fijn dat hij of zij even lekker kan spelen met het eigen speelgoed. Dit voorkomt ook dat je viervoeter zich gaat vervelen en eventueel gaat blaffen. Heb jij het leuke, katoenen hondenbotje van STUDIO ANIMAUX al gezien?

Dekentje en kussen. In Nederland is het weer vaak onvoorspelbaar en kan het zelfs in de zomer op een regenachtige dag erg afkoelen. Wees dus altijd goed voorbereid op onverwachte kou en neem een dekentje mee voor je hond. Ook zijn of haar mandje of heerlijk, comfortabel hondenkussen mag natuurlijk niet ontbreken.

Bench. Dit is uiteraard optioneel. Heb je bijvoorbeeld nog een puppy of een hond die onrustig wordt als jij even boodschappen gaat doen? Dan kan een bench erg handig zijn. Het wordt tevens vaak ook als een veilige plek ervaren door de hond en zo kan hij of zij zich even lekker terugtrekken. Je hond is immers op een nieuwe omgeving.

Contactgegevens van de dichtstbijzijnde dierenarts. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig gaat zijn, maar: better safe than sorry. Mocht er iets gebeuren met jouw viervoeter tijdens de vakantie, dan is het handig als je snel de gegevens erbij kunt nemen van de dichtstbijzijnde dierenarts.

Naast deze checklist geven we je graag ook nog een aantal tips mee:
* Reis je in de zomer? Zorg er dan voor dat je hond een beschut plekje heeft.
* Bij hitte is het natuurlijk ook belangrijk om je hond niet alleen in een voertuig achter te laten (ook niet met het raam open).
* Laat je viervoeter eventueel bij jou slapen. Dit voorkomt ook eventueel blaffen ´s nachts.
* Last but not least: plan veel leuke activiteiten met je hond en maak leuke foto´s samen. Zo kun je nog lang nagenieten van de mooie herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *