Hoe je jouw kerst huisdier-proof maakt

Geniet samen met je huisdier van een veilige kerst. Wij vertellen je hoe je je kerst huisdier-proof maakt.

Het is de meest gezellige tijd van het jaar. Een periode waar veel mensen naar uitkijken. Kerst! Tijd om die dennengeur weer in huis te halen met een kerstboom en tijd voor veel gezellige lampjes en kerstdecoraties. Wellicht ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor de kerst. Als huisdiereigenaar zijn er echter een aantal belangrijke punten waar je naar dient te kijken, zodat jouw geliefde viervoeter een veilige en gelukkige kerst beleeft. Lees snel verder!

Maak je kerstboom pet proof
Misschien wel de belangrijkste tip, het pet proof maken van je kerstboom. Helaas gaan honden/katten en kerstbomen niet altijd even goed samen. Denk aan het springen in de kerstboom, het eten van versieringen of het omstoten van glazen kerstballen. Dit is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Voor jouw nieuwsgierige, snuffelende huisgenoot is dit iets nieuws, een nieuw voorwerp wat er voorheen niet stond. En dit wekt nieuwsgierigheid op. Maar hoe maak je je kerstboom nou pet proof? Hier kun je op letten:

* hang breekbare voorwerpen, zoals glazen kerstballen, buiten het bereik van je hond of kat. Plaats deze iets hoger in de boom bijvoorbeeld.
* hang niets eetbaars in de boom. We weten denk ik allemaal wel dat dieren een enorm goed reukvermogen hebben. Dit voorkomt een ravage van je kerstboom én het voorkomt dat jouw viervoeter voorwerpen eet die niet voor hem of haar geschikt zijn.
* hang het lichtsnoer buiten het bereik van je huisdier. Safety first! Het kan voorkomen dat je huisdier nieuwsgierig raakt en gaat spelen met het snoer of nog erger, er aan gaat bijten. Dit is tevens ook gevaarlijk. Net zoals met de breekbare voorwerpen, kun je het lichtsnoer dus ook het best enkel hoger in de kerstboom bevestigen.
* zorg voor een stevige standaard. Indien je kat of hond tegen de boom stoot, verklein je de kans dat deze omvalt door een stevige standaard te gebruiken.
* plaats een decoratief zeil op de bak van de kerstboom. Dit zodat jouw viervoeter niet van het water van de kerstboom kan drinken. Het sap van een kerstboom is namelijk giftig voor honden en katten. Ook dien je uit te kijken met de dennennaalden van de kerstboom. Houd deze uit de buurt van je hond/kat en plaats de kerstboom dan ook ver weg van de drink- en voerbak van je huisdier. Je kunt overwegen om een neppe kerstboom te kopen. Wist je namelijk dat katten de geur van een neppe kerstboom een stuk minder interessant vinden? 
* laat je huisdier rustig wennen aan de kerstboom. Vooral wanneer er drukte ontstaat rondom het opzetten van de boom, wordt jouw viervoeter nieuwsgierig. Het beste is dus om je huisdier even apart te zetten tijdens het versieren van de kerstboom en hem of haar daarna rustig te laten wennen aan de boom.

Kijk uit met giftige planten
Hulst, maretakken en kerststerren zijn veelgebruikte kerstversieringen, maar ook voorbeelden van huisplanten die niet veilig zijn voor honden. Hou deze dus vooral uit de buurt van je hond. Zoals eerder genoemd dien je ook uit te kijken voor de dennennaalden die van de kerstboom vallen. Deze kunnen schade aan de mond of spijsverteringsorganen van je huisdier veroorzaken. Het beste is dus om dagelijks even met de stofzuiger of kruimeldief onder de kerstboom te gaan. 

Zet kaarsen op een veilige plek neer
Tijdens kerst willen we natuurlijk een extra gezellige sfeer creëren door middel van kaarsen en lampjes. Let er echter op dat je deze wederom buiten het bereik van je huisdier plaatst.

Kijk uit met cadeautjes onder de boom
Het ziet natuurlijk super leuk uit en bouwt de kerstspanning op: het vroegtijdig plaatsen van cadeautjes onder de kerstboom. Welk cadeautje zal voor jou zijn en wat zal er in zitten? Wij begrijpen dit volledig. Wanneer je echter een nieuwsgierige snuffelaar in huis hebt lopen, is het aan te raden om de cadeautjes pas vlak voor kerstavond neer te leggen, zodat de cadeautjes niet ongewild al eerder worden geopend of verdwijnen (p.s. dit geldt ook voor menselijke, nieuwsgierige snuffelaars!).

Nu jij weet hoe je een veilige en verantwoorde kerst kunt creëren voor je huisdier, blijft er nog maar één ding over: geniet samen met je viervoeter van deze mooie periode van het jaar. Geef hem of haar extra liefde tijdens deze dagen, zoals je dat ook voor je familie en vrienden doet. Je zult het dubbel en dwars terugkrijgen van ze!

Wist je dat we ook een blog hebben geschreven over hoe je een veilig nieuwjaar kunt vieren met je huisdier? Lees het hier.

STUDIO ANIMAUX houdt van dieren. We proberen constant te verbeteren met onze producten voor huisdieren, denken duurzaam en proberen bewustzijn te creëren voor dieren in nood. Op deze manier proberen we onze klanten gelukkiger te maken en de toekomst een stukje rooskleuriger. Wist je dat je een steentje bijdraagt aan het goede doel als je bij STUDIO ANIMAUX bestelt? Per bestelling doneren wij namelijk €1 aan ACE (Animal Care España), in België SHIN (Spaanse Honden In Nood) genoemd. ACE|SHIN zet zich in voor de strijd tegen mishandeling en doding van verwaarloosde en mishandelde (zwerf)honden en (zwerf)katten.1 reply on “Hoe je jouw kerst huisdier-proof maakt”

  • I am obsessed with your brand and accessories for dogs and would love to collaborate and share your brand with my followers. Just picked up my new puppy. My ig handle is : @isabiscarini
    image0.jpeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *